Main

Φοιτητική ζωή: Το ιδανικό φοιτητικό σπίτι και χρήσιμες συμβουλές για τα πρώτα φοιτητικά χρόνια!

Μια νέα συναρπαστική ζωή ξεκινάει με νέα όνειρα και στόχους!

Η φοιτητική ζωή είναι ένα εντελώς καινούργιο στάδιο για τους μέχρι πρότινος μαθητές λυκείου και είναι το ορόσημο της ενηλικίωσης.

Τα παιδιά φεύγουν από την ασφάλεια του σπιτιού και των γονέων και ξεκινούν ένα μοναδικό ταξίδι γνώσης και αυτογνωσίας.

Η πρώτη και πολύ σημαντική στάση είναι αυτή της επιλογής του σωστού φοιτητικού σπιτιού. Μια επιλογή που γίνεται υπό την πίεση του χρόνου -γι’ αυτό και τις περισσότερες φορές δεν είναι η καλύτερη.

Με ποια κριτήρια επιλέγουμε ένα καλό φοιτητικό σπίτι;

Σκεφτόμαστε την αγορά ή το ενοίκιο; Είναι καλή η συγκατοίκηση ή να έχουμε τον χώρο αποκλειστικά για εμάς;

Είναι μερικά ερωτήματα που θα προσπαθήσουμε να απαντήσουμε παρακάτω.

Αρχικά καλό είναι να βρείτε ένα διαμέρισμα κοντά στην Πανεπιστημιούπολη. Έτσι θα γλιτώσετε τις άσκοπες μετακινήσεις με τα μέσα μεταφοράς και θα μειώσετε τους χρόνους για να πάτε στη σχολή σας. Καλό επίσης είναι να δείτε αν είναι ασφαλής η γειτονιά αλλά και τι παρέχει από άποψη υπεραγορών, καταστημάτων και συγκοινωνίας.

Κάντε μια καλή αναζήτηση! Δεν χρειάζεται να καταλήξετε στο πρώτο διαμέρισμα που θα δείτε. Να είστε σίγουροι ότι έχετε δει αρκετά και υπάρχει μέτρο σύγκρισης. 

Ελέγξτε προσεκτικά το διαμέρισμα και την κατάστασή του. Αν διαθέτει θέρμανση και ψύξη, αν παρουσιάζει υγρασία, αν εξασφαλίζει τους όρους υγιεινής (να μην έχει έντομα ή τρωκτικά), αν είναι ευήλιο και διαμπερές, κ.α.  Καλό θα ήταν να το δείτε με το φως της ημέρας και όχι βράδυ. Σε περίπτωση που διαπιστώσετε βλάβες, τις επισημαίνετε στον ιδιοκτήτη ώστε να τις διορθώσει πριν νοικιάσετε τον χώρο. 

Εκτός βέβαια από την κατάσταση του διαμερίσματος, ερευνήστε και την κατάσταση της πολυκατοικίας. Τη βιωσιμότητά της, τις εξόδους ασφαλείας και γενικά αν τηρεί τα πρέποντα.

Αν το budget είναι περιορισμένο, τότε οργανώστε τη συγκατοίκησή σας με άλλους γνωστούς σε εσάς φοιτητές. Έτσι θα μοιραστούν τα έξοδα και θα έχετε πάντοτε παρέα.

Το θέμα της αγοράς ενός φοιτητικού διαμερίσματος ή της ενοικίασης, σίγουρα θα πέσει στο τραπέζι. 

-Η αγορά ενός διαμερίσματος κοντά στην Πανεπιστημιούπολη είναι μια εξαιρετική επενδυτική ευκαιρία. Μετά την αποφοίτηση των παιδιών της οικογένειας, θα επιφέρει ένα σίγουρο σταθερό μηνιαίο εισόδημα και θα αποτελέσει ένα πραγματικά αξιόλογο περιουσιακό στοιχείο.

Αν σκέφτεστε την αγορά ενός διαμερίσματος κοντά στην Πανεπιστημιούπολη, η Buildland πρόκειται να παραδώσει το Verde 2, ένα νέο έργο στην περιοχή της Έγκωμης, δίπλα από την Πανεπιστημιούπολη. 

Μπορείτε να δείτε περισσότερα για το έργο εδώ ή να επικοινωνήσετε με την εταιρεία μας για να σας προσφέρουμε όλες τις πληροφορίες.

ΕΞΤΡΑ ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΓΙΑ ΚΑΛΗ ΖΩΗ ΣΤΟ ΦΟΙΤΗΤΙΚΟ ΣΠΙΤΙ

  • Διακοσμήστε το όπως σας αρέσει αλλά πάντα με σεβασμό προς τον ιδιοκτήτη!
  • Κλείνετε τις πρίζες και βγάζετε τις ηλεκτρικές συσκευές όταν δεν τις χρησιμοποιείτε.
  • Μην ξεχνάτε φώτα αναμμένα.
  • Ασφαλίστε πόρτες και παράθυρα όταν λείπετε.
  • Καθαρίζετε το διαμέρισμα τακτικά.
  • Μάθετε να μαγειρεύετε! Το ντελίβερι είναι ευκολία αλλά δεν είναι υγιεινό ούτε οικονομικό. Ζητήστε βοήθεια ή ακολουθήστε μια εύκολη συνταγή. Πρώτα από τα βασικά και μετά στα πιο περίπλοκα.
  • Γνωρίστε τους γείτονες και έχετε καλές σχέσεις μαζί τους.
  • Αν βάζετε για πρώτη φορά πλυντήριο, ζητήστε βοήθεια!
  • Καλές οι συγκεντρώσεις φίλων στο σπίτι αλλά σεβαστείτε τους γείτονες και τηρείστε τις ώρες κοινής ησυχίας.