Main

Έντομα στο σπίτι: Πώς η απεντόμωση θα σε βοηθήσει να απαλλαγείς μια για πάντα!

Τα έντομα στο σπίτι είναι ο χειρότερος εφιάλτης για όσους τα σιχαίνονται ή τα φοβούνται. Ακόμα και αν δεν ανήκεις σε αυτή την κατηγορία, είναι σημαντικό να γνωρίζεις ότι τα έντομα αποτελούν εστία μόλυνσης για το σπίτι μας και γι’ αυτό είναι απαραίτητη η απεντόμωση, δηλαδή η απομάκρυνσή των εντόμων από τον χώρο. Καλό είναι η απεντόμωση να γίνεται προληπτικά.

Κατσαρίδες, μύγες, μυρμήγκια, κοριοί: οι απρόσκλητοι επισκέπτες

Οι πλέον ανεπιθύμητοι επισκέπτες ενός σπιτιού είναι οι κατσαρίδες, κάτοικοι των υπονόμων και λάτρεις των σκουπιδιών. Οι κατσαρίδες, λόγω του περιβάλλοντός τους, μεταφέρουν μικρόβια και είναι υπεύθυνες για πολύ σοβαρές ασθένειες, ιδιαίτερα στα παιδιά και τις ευπαθείς ομάδες. Οι κατσαρίδες συνηθίζουν να συγκεντρώνονται σε δωμάτια με υγρασία, όπως είναι το μπάνιο και η κουζίνα. Πολλαπλασιάζονται ταχύτατα και έχουν αποδειχθεί πολύ ανθεκτικές.

Εκτός από τις κατσαρίδες, η απεντόμωση απομακρύνει από έναν χώρο κάθε είδους έντομα, όπως είναι τα μυρμήγκια, οι μύγες, οι ψύλλοι, οι κοριοί, που επίσης απειλούν την υγιεινή και την καθαριότητα ενός χώρου.

Πότε πρέπει να κάνω απεντόμωση;

Η καλύτερη περίοδος για απεντόμωση είναι μεταξύ Μαρτίου και Νοεμβρίου. Ιδιαίτερα τον Μάρτιο, αλλά και όλους τους ανοιξιάτικους μήνες,  τα περισσότερα έντομα παρουσιάζουν έντονη δραστηριότητα. Είναι ο ιδανικός μήνας για την εξολόθρευση των κατσαρίδων, αφού η διαδικασία απεντόμωσης επεμβαίνει στο βιολογικό τους κύκλο.

Η συχνότητα που πρέπει να επαναλαμβάνεται η απεντόμωση εξαρτάται από το μέγεθος της μόλυνσης. Για το βέλτιστο αποτέλεσμα, οι ειδικοί προτείνουν να γίνεται απεντόμωση σπιτιού δύο φορές το χρόνο, ιδανικά μία φορά το φθινόπωρο και μία την άνοιξη, δηλαδή κατά τις εποχές αναπαραγωγής των εντόμων.

Σε κάθε περίπτωση, η απεντόμωση δεν είναι προαιρετική. Πρέπει να γίνεται τουλάχιστον μία φορά τον χρόνο, ώστε ο πληθυσμός των εντόμων να παραμένει σε χαμηλά επίπεδα.

 Και ακόμα:

  • Σφουγγάρισε και καθάρισε καλά το χώρο που θα γίνει απεντόμωση. Το φάρμακο, για να δράσει αποτελεσματικά, θα πρέπει να παραμείνει στις επιφάνειες για περίπου μία εβδομάδα. Με την ίδια λογική, μην προγραμματίσεις απεντόμωση σε περίοδο με βροχές.
  • Τα φρεάτια των αποχετεύσεων είναι η μεγαλύτερη εστία εντόμων. Άνοιξέ τα και ζήτησε από τους ειδικούς να κάνουν απεντόμωση μέσα σε αυτά και στους εξωτερικούς χώρους που περιβάλλουν το σπίτι σου.
  • Συζήτησε ανοικτά με τους ειδικούς το πρόβλημα που αντιμετωπίζεις. Ρώτησέ τους για τις ιδανικές λύσεις για κάθε επιφάνεια και κάθε έντομο, για την τοξικότητα και την αποτελεσματικότητα της κάθε μεθόδου.
  • Μην παραλείψεις να ενημερώσεις το συνεργείο για τους χώρους που κινούνται κατοικίδια ή παιδιά.

Όλοι ευχαριστιόμαστε να κινούμαστε σε καθαρούς και υγιεινούς χώρους, χωρίς έντομα και μικρόβια να απειλούν την υγεία μας. Η απεντόμωση θα απαλλάξει το σπίτι μας από ανεπιθύμητους επισκέπτες και, εφόσον προγραμματίζεται τακτικά, θα τους κρατήσει μακριά για πάντα.

Οι υπηρεσίες της Buildland δεν σταματούν στην μελέτη, την κατασκευή ή την ανακαίνιση ενός κτηρίου. Στόχος μας είναι οι πελάτες μας να ζουν ποιοτικά και να απολαμβάνουν τα σπίτια τους. Γι’ αυτό οι έμπειροι συνεργάτες μας είναι στη διάθεσή σας για να συζητήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα αντιμετωπίζετε με το σπίτι σας και να σας συμβουλέψουν με αποτελεσματικές λύσεις!