Construction, Main

Ηχομόνωση Σπιτιού: Ποια υλικά να επιλέξεις;

Το σπίτι μας… Το καταφύγιό μας! Ο χώρος που μπορούμε να απομονωθούμε από τα πάντα! Τι γίνεται όμως με την κόρνα από το σχολικό, που σου χαλάει το πρωινό χουζούρι ή με το πλυντήριο των από πάνω; Και πώς να ευχαριστηθείς το αγαπημένο σου τραγούδι ή το home cinema, όταν ξέρεις ότι η δυνατή ένταση ενοχλεί τους διπλανούς σου; Πώς να κάνεις το σκύλο σου να μην γαβγίζει ή τα παιδιά σου να παίζουν αθόρυβα, για να μην χαλάσεις την ηρεμία των γειτόνων;

Η ηχομόνωση με τα σωστά υλικά είναι η λύση που ψάχνεις για να θωρακίσεις το χώρο σου από τους θορύβους της πόλης και να… απολαμβάνεις χωρίς ενοχές τους δικούς σου θορύβους!

Ήξερες ότι υπάρχουν διαφορετικοί τύποι θορύβου;

  • Αερομεταφερόμενος θόρυβος: Είναι ο πιο συνηθισμένος. Εξαιτίας του ακούμε τις δυνατές συνομιλίες, την τηλεόραση ή το ξυπνητήρι των γειτόνων μας.
  • Κτυπογενής θόρυβος: Τακούνια, πλυντήριο, σύρσιμο επίπλων… η λίστα είναι τεράστια και σίγουρα κάτι σου θυμίζει!
  • Ακουστικός θόρυβος: Ή αλλιώς η ηχώ, σε ένα άδειο δωμάτιο.

Τα κατάλληλα υλικά μπορούν να απομονώσουν ένα δωμάτιο ή ολόκληρο το σπίτι σου από κάθε τύπο θορύβου!

Ποιο ηχομονωτικό υλικό να διαλέξω για το σπίτι μου;

Αν το μεγαλύτερό σου πρόβλημα είναι οι αερομεταφερόμενοι ήχοι, τότε πρέπει να σκεφτείς την ηχομόνωση των τοίχων. Τα καλύτερα ηχομονωτικά υλικά για την οριστική αντιμετώπιση τέτοιου είδους θορύβων είναι τα πάνελ πετροβάμβακα, τα πάνελ φελλού και οι πλάκες πολυουρεθάνης.

  • Ο πετροβάμβακας είναι ορυκτό που φυλακίζει τον αέρα κι έτσι απορροφά τους εξωτερικούς θορύβους.
  • Τα πάνελ φελλού τοποθετούνται πολύ εύκολα και ξεχωρίζουν για την ιδιαίτερη εμφάνισή τους. Όμως έχουν χαμηλότερο αποτέλεσμα συγκριτικά με άλλα υλικά.
  • Οι πλάκες πολυουρεθάνης τοποθετούνται εξίσου εύκολα και γρήγορα με τον φελλό και έχουν εξαιρετικές ιδιότητες ηχομόνωσης και προστασίας από το θόρυβο. Το κόστος τους, όμως, είναι αρκετά υψηλό, γι’ αυτό τις συναντάμε κυρίως σε επαγγελματικούς χώρους, όπως στούντιο ηχογράφησης.

Για την ηχομόνωση του ταβανιού και τον  περιορισμό των θορύβων από τον επάνω όροφο, η καλύτερη λύση, ποιοτικά και αισθητικά, είναι η γυψοσανίδα.

Από την άλλη, για την ηχομόνωση του δαπέδου, θα πρέπει να σκεφτείς τη λύση ειδικών ηχοαπορροφητικών επιστρώσεων ή πλωτών δαπέδων.

Η ομάδα μας, μέσα από την επαφή με ένα μεγάλο δίκτυο συνεργατών και με κίνητρο την αγάπη για την κατασκευή, ενημερώνεται διαρκώς για τις λύσεις που μπορούν κάνουν τη ζωή στο σπίτι ευκολότερη. Μη διστάσεις να συζητήσεις με τους ανθρώπους μας οποιοδήποτε πρόβλημα αφορά το σπίτι σου. Αν,ωστόσο, πιστεύεις ότι είναι καιρός να ζήσεις κάπου πιο ήρεμα, στη Buildland μπορείς να βρεις την ήσυχη μονοκατοικία που πάντα ονειρευόσουν!