Construction, Main

Χρώμα στα Κουφώματα: Οι must επιλογές για το στυλ του χώρου σου!

Τα κουφώματα εκτός από την ασφάλεια και τη θερμομόνωση, συμβάλλουν σημαντικά και στην αισθητική ενός κτηρίου. Είτε πρόκειται για το καινούριο σου διαμέρισμα, είτε για το σπίτι που ζεις εδώ και χρόνια ή ακόμα και για το γραφείο που μόλις μετακόμισες, τα κουφώματα μπορούν να δώσουν χρώμα και στυλ μέσα αλλά και έξω από το χώρο σου.
Αφού επιλέξεις το υλικό στην αγορά κυκλοφορούν κουφώματα αλουμινίου, ξύλου ή PVC- έρχεται η στιγμή να διαλέξεις το χρώμα. Και η επιλογή δεν είναι πάντα εύκολη!

Όψη Ξύλου – Για τους… παραδοσιακούς!
Το χρώμα και η όψη του ξύλου στα κουφώματα είναι η πιο διαχρονική επιλογή για ένα παραδοσιακό σπίτι ή για τους λάτρεις της ρουστίκ διακόσμησης. Το ξύλο παραμένει ακόμα και σήμερα εντυπωσιακό, ενώ στην αγορά κυκλοφορεί μεγάλη ποικιλία ανοιχτών και σκούρων αποχρώσεων και τεχνοτροπίες με ρόζους και νερά, για ένα αληθοφανές αποτέλεσμα που θυμίζει κουφώματα από φυσικό κορμό ξύλου.

Γήινα Χρώματα – Η συνήθεια που έγινε λατρεία!
Το λευκό και τα γήινα χρώματα είναι η Νο 1 επιλογή για κουφώματα. Συνδυάζονται εύκολα με παρόμοιους τόνους του καφέ και του μπεζ στους τοίχους και τα έπιπλα και δημιουργούν αμέσως ζεστή ατμόσφαιρα σε έναν κλασικά διακοσμημένο χώρο. Και αν οι γήινες αποχρώσεις σου φαίνονται πολύ συνηθισμένες, προτίμησε ένα ματ ή ένα σατινέ βερνίκι, που θα δώσει αμέσως εντυπωσιακό φινίρισμα στα κουφώματα.

Γκρι – Το industrial χρώμα που ήρθε για να μείνει!
Τα τελευταία χρόνια το βιομηχανικό στυλ διακόσμησης κερδίζει έδαφος και το γκρι είναι το κυρίαρχο χρώμα. Έγινε πολύ γρήγορα δημοφιλές χρώμα για κουφώματα γιατί είναι ουδέτερο, συνδυάζεται εύκολα με όλα τα χρώματα και ταιριάζει με το αστικό περιβάλλον.

Μας αρέσει να ακολουθούμε τις τάσεις της εποχής, αλλά πάνω απ’ όλα μας αρέσει η ευκολία του γκρι στα κουφώματα, γι’ αυτό και πλέον το χρησιμοποιούμε στα περισσότερα έργα μας.
Μπορείς να το δεις σε πολλά από τα ολοκληρωμένα έργα μας όπως στο Top Hill Project και στο Politiko Project αλλά και σε πολλά ακόμα υπό κατασκευή έργα της εταιρείας μας.

Μπλε – Για “αέρα” καλοκαιριού όλο το χρόνο!
Αν μένεις σε παραθαλάσσια περιοχή ή αν αγαπάς το νησιώτικο στυλ διακόσμησης, τότε το μπλε είναι η ιδανική επιλογή. Ταιριάζει απόλυτα με τους ολόλευκους τοίχους και θυμίζει διακοπές, ακόμα και τις πιο… κρύες μέρες!

Χρωματιστά Κουφώματα – Τόλμησέ το!
Πράσινο, κόκκινο, πορτοκαλί, κίτρινο ή μωβ; Παρόλο που τα έντονα χρώματα δεν είναι η πιο συνηθισμένη επιλογή για κουφώματα, σίγουρα μπορούν να εντυπωσιάσουν και να δώσουν χρώμα σε οποιοδήποτε χώρο, είτε είναι μοντέρνα διακοσμημένος, είτε έχει ρετρό στοιχεία. Ταιριάζουν ιδανικά σε σπίτια στην εξοχή, αφού δένουν με τα χρώματα του κήπου και της φύσης.

Αγαπάμε την διακόσμηση και την ανανέωση όσο κι εσύ! Είτε σχεδιάζεις ολική ανακαίνιση, είτε μια μικρή αλλαγή στη διακόσμηση του χώρου σου, η έμπειρη ομάδα της Buildland μπορεί να σε συμβουλέψει με πρωτότυπες ιδέες και λύσεις για κάθε budget και στυλ, αλλά και να αναλάβει την εξ΄ ολοκλήρου αναπαλαίωση, ανακαίνιση ή κατασκευή της κατοικίας ή του κτηρίου των ονείρων σου!