Main

Μύγες και Κουνούπια: Κράτησέ τα μακριά από το σπίτι σου για πάντα, εύκολα και οικολογικά!

 

Καλοκαίρι, ζέστη, βεράντα με καλή παρέα, καρπούζι, παγωτά, μύγες, κουνούπια… Οι πιο όμορφες βραδιές μπορούν να καταλήξουν ανυπόφορες, όταν οι μύγες και τα κουνούπια κάνουν επιδρομή και καταστρέφουν τις χαλαρές στιγμές στο σπίτι.

Εκτός από τα τσιμπήματα και τον εκνευριστικό ήχο, αυτά τα δύο έντομα μεταφέρουν επικίνδυνα μικρόβια, που μολύνουν το φαγητό ή θέτουν σε κίνδυνο την υγεία σου.

Στο εμπόριο υπάρχουν πολλά χημικά απωθητικά που απομακρύνουν αποτελεσματικά μύγες και κουνούπια, είναι όμως τοξικά. Παρακάτω, ξεχωρίσαμε μερικά από τα “όπλα” της φύσης, που υπόσχονται να διώξουν τους ανεπιθύμητους επισκέπτες μια για πάντα από το σκηνικό, για να απολαμβάνεις με ασφάλεια κάθε στιγμή στο σπίτι.

Φάκελος “Κουνούπια”: 10 φυσικοί τρόποι για να τα απωθήσεις!

  1. Τα κουνούπια γεννούν τα αυγά τους σε λιμνάζοντα νερά. Φρόντισε να μην υπάρχουν στάσιμα νερά στον κήπο ή γύρω από το σπίτι σου και άδειασε το νερό από λεκάνες, κουβάδες και λάστιχα.
  2. Κράτησε τα κουνούπια έξω από το χώρο σου με ειδικές σήτες στα παράθυρα, στις πόρτες και σε όλα τα ανοίγματα του σπιτιού, όπως το τζάκι και ο φεγγίτης. Αποτελεσματικές, ειδικά σε περιπτώσεις μωρών και μικρών παιδιών, είναι και οι κουνουπιέρες.
  3. Το γρασίδι και οι θάμνοι στον κήπο είναι η “φωλιά” των ενήλικων κουνουπιών. Φρόντιζε και κούρευέ τα συχνά, για να μειώσεις τον πληθυσμό των κουνουπιών.
  4. Ο ευκάλυπτος, ο κέδρος, η φλαμουριά, η δάφνη και μερικά είδη κυπαρισσιού λειτουργούν σαν φυσικό απωθητικό για τα κουνούπια.
  5. Μερικές γλάστρες με βασιλικό, θυμάρι, μέντα, νυχτολούλουδο ή λεβάντα θα κρατήσουν τα κουνούπια μακριά, αφού απεχθάνονται τη μυρωδιά τους. 
  6. Τα ίδια αρώματα, μπορούν να προστατέψουν εσένα κι όσους αγαπάς. Αντί για την παραδοσιακή citronella, χρησιμοποίησε 10 σταγόνες αιθέριο έλαιο της επιλογής σου (από τα παραπάνω) και ανακάτεψέ τα με 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο. Άλειψέ το στο δέρμα και θα γλιτώσεις από το τσίμπημα των κουνουπιών.
  7. Τα ανοιχτόχρωμα ρούχα αποτρέπουν τα κουνούπια.
  8. Αντίθετα, τα σπρέι μαλλιών, οι κρέμες σώματος και τα αρώματα τα προσελκύουν.
  9. Τους καλοκαιρινούς μήνες προτίμησε το θερμό φωτισμό. Τα κουνούπια τον αποφεύγουν!
  10. Απόλαυσε τον καφέ σου! Το άρωμα του καφέ που σιγοψήνεται έχει έντονη μυρωδιά που απωθεί τα κουνούπια.

Κι αν παρόλα αυτά δεν γλίτωσες το τσίμπημα των κουνουπιών, ανακούφισε τα συμπτώματα της φαγούρας με αμμωνία, σόδα, ξύδι ή τρίψε πάνω στο τσίμπημα φύλλα φρέσκου βασιλικού.

Υπόθεση “Μύγες”: 8 tips που θα κρατήσουν μακριά τους ανεπιθύμητους εισβολείς!

  1. Τα αρωματικά φυτά που απωθούν τα κουνούπια, λειτουργούν παρόμοια και για τις μύγες. Διάλεξε τα αγαπημένα σου και προστάτεψε το χώρο σου από τους ιπτάμενους επισκέπτες.
  2. Πρόσθεσε στη λίστα το γαρύφαλλο! Μερικά ξυλάκια γαρύφαλλο στο τραπέζι ή την μπαλκονόπορτα ή αρωματικά φακελάκια με αποξηραμένα αρωματικά φυτά είναι αρκετά για να αποτρέψουν τις μύγες.
  3. Το λευκό ξύδι και η βότκα, επίσης, δημιουργεί δυσάρεστες οσμές και λειτουργούν σαν μέτρο πρόληψης για τις μύγες.
  4. Το αιθέριο έλαιο ή τα κεριά με άρωμα citronella απωθούν εξίσου αποτελεσματικά με τα κουνούπια και τις μύγες. Διάλυσε μερικές σταγόνες σε βαζάκια με νερό, που θα τοποθετήσεις σε στρατηγικά σημεία (πόρτες, παράθυρα, εισόδους, κλπ.).
  5. Κρέμασε πολύχρωμα καθρεφτάκια. Αυτά δημιουργούν ένα όμορφο οπτικό εφέ, που τρομάζει τις μύγες. Με τον ίδιο τρόπο ακριβώς μπορεί να λειτουργήσει και μια πλαστική σακούλα, γεμάτη με νερό.
  6. Τοποθέτησε μικρά βαζάκια με μέλι γύρω από τον χώρο σου. Η ζάχαρη προσελκύει και θα παγιδεύει τις μύγες μέσα στα βάζα.
  7. Προτίμησε ένα σκουπιδοτενεκέ με καπάκι. Με αυτό τον τρόπο θα αποφύγεις τις δυσάρεστες οσμές, που γοητεύουν τις μύγες.
  8. Φύτεψε ένα σαρκοφάγο φυτό, που θα καταβροχθίσει όσες μύγες βρεθούν δίπλα του.

Στα Be Natural Organic Shops μπορείς να βρεις όλα φυσικά προϊόντα που θα σε βοηθήσουν στη μάχη κατά των κουνουπιών και των μυγών και να προμηθευτείς βιολογικά σκευάσματα που καταπραΰνουν τα συμπτώματα από το τσίμπημα των κουνουπιών.

Αν έχεις δοκιμάσει όλους τους φυσικούς τρόπους απεντόμωσης και το πρόβλημα επιμένει, μάθε τα πάντα για την απεντόμωση στο σπίτι

Μαζί, εκτός από την κατασκευή ή την ανακαίνιση του σπιτιού σου, μπορούμε να συζητήσουμε και να βρούμε λύσεις για όποιο πρόβλημα αντιμετωπίζεις στο χώρο σου.