Construction, Main

ΠΟΣΟ ΚΟΣΤΙΖΕΙ ΤΟ ΧΤΙΣΙΜΟ ΕΝΟΣ ΣΠΙΤΙΟΥ;

Οι περισσότεροι άνθρωποι ονειρευόμαστε να αποκτήσουμε το δικό μας σπίτι. Εκεί όπου θα στεγάσουμε την οικογένειά μας και ίσως περάσουμε το υπόλοιπο της ζωής μας.

Από τη στιγμή που αποφασίσουμε να χτίσουμε σπίτι μας ξεκινούν τα έξοδα. Με πόση ακρίβεια, όμως, μπορούμε να υπολογίσουμε ή να γνωρίζουμε τις συνολικές δαπάνες για την κατασκευή ενός σπιτιού; Υπάρχει τρόπος να ορίσουμε ένα ακριβές budget και να το τηρήσουμε καθ’ όλη τη διάρκεια της κατασκευής;

Ο σωστός σχεδιασμός του προϋπολογισμού και ο προγραμματισμός είναι το Α και το Ω για την κατασκευή μιας κατοικίας, με βάση τις επιθυμίες αλλά και τις οικονομικές δυνατότητες του ιδιοκτήτη. Η ομάδα της BuildLand, με χρόνια εμπειρίας στο χώρο της κατασκευής και πολλές κατασκευές κατοικιών στο ενεργητικό της, συγκέντρωσε έναν οδηγό “χτισίματος σπιτιού”, που εξηγεί όλα τα απαραίτητα έξοδα από την αρχή μέχρι και την ολοκλήρωση μιας κατοικίας.

Κύρια έξοδα:

  • Αγορά γης – οικοπέδου. Σε αυτό το σημείο πρέπει να υπολογίσουμε και τα μεταβιβαστικά έξοδα, τα οποία προκύπτουν αναλογικά με την έκταση της γης.
  • Τεχνική μελέτη και αρχιτεκτονικά σχέδια.
  • Άδειες οικοδομής. 
  • Κόστος ανέγερσης κατοικίας υψηλών προδιαγραφών, που θα προσφέρει ασφάλεια και άνεση στην οικογένειά σας.
  • Φ.Π.Α. (5% για πρώτη κατοικία).

❗Είναι πολύ σημαντικό να έχετε κατανοήσει από την αρχή και να συμφωνείτε με τις τεχνικές προδιαγραφές του έργου. Αν δεν περιλαμβάνουν σημεία που είναι σημαντικά για εσάς θα πρέπει να συζητήσετε με τον εργολάβο και να λάβετε καινούργια προσφορά, για να αποφύγετε οικονομικές “εκπλήξεις” μέχρι την ολοκλήρωση της κατασκευής.

Πρόσθετα έξοδα:

Πρόκειται για δαπάνες που δεν συμπεριλαμβάνονται στο συμβόλαιο ανέγερσης και εξαρτώνται από τις ανάγκες του σπιτιού και των ιδιοκτητών.

Σίγουρα τα παραπάνω έξοδα δεν αφορούν στο 100% το δικό σας σπίτι και πιθανότατα λείπουν επιλογές που επιθυμείτε για την κατοικία σας. Ωστόσο σας παρέχει μια γενική ιδέα για τα έξοδα που πρέπει να αναμένετε από τη στιγμή που αποφασίσετε να χτίσετε μια κατοικία.

Αν χρειάζεστε μια οικονομική μελέτη για την κατασκευή του σπιτιού σας, απευθυνθείτε στην ομάδα μας.