Construction, Main

Πώς να διώξεις την υγρασία από το σπίτι σου άμεσα και οικονομικά;

Οι περισσότεροι αντιμετωπίζουμε προβλήματα υγρασίας στο σπίτι ή στο εξοχικό μας. Σύμφωνα με έρευνες, οι άνθρωποι που ζουν σε σπίτι με υγρασία είναι πιο δυστυχισμένοι, γι’ αυτό παρακάτω θα δεις πώς να απαλλαγείς από την υγρασία στο σπίτι γρήγορα και χωρίς να ξοδέψεις πολλά χρήματα.

Γιατί είναι σημαντικό να έχεις χαμηλά επίπεδα υγρασίας στο χώρο σου;

Η υγρασία πολλές φορές δεν φαίνεται, αλλά υπάρχει στα σπίτια μας. Την καταλαβαίνουμε από τη δυσκολία να ζεσταθούμε, ιδιαίτερα τους χειμερινούς μήνες, ακόμα και όταν έχουμε θέρμανση.

Σε περιπτώσεις που τα επίπεδα υγρασίας είναι υψηλά, ο χώρος μυρίζει άσχημα και τα τζάμια είναι μόνιμα θολά, ακόμα και αν μόλις τα καθαρίσαμε. Σε ακραίες μάλιστα περιπτώσεις η υγρασία αφήνει σημάδια στους τοίχους ή τους κάνει να στάζουν.

Όλα αυτά εκτός από τη δυσοσμία ή την αίσθηση του παλιού ή του βρώμικου σε ένα σπίτι προκαλεί προβλήματα στην υγεία. Η υγρασία δημιουργεί ιδανικό περιβάλλον για να αναπτυχθούν μικροοργανισμοί που ευθύνονται για δεκάδες ασθένειες και είναι ένας βασικός παράγοντας για την επιδείνωση αναπνευστικών προβλημάτων.

Πώς να απαλλαγείς από την ανεπιθύμητη υγρασία στο σπίτι σου;

ΜΟΝΩΣΗ

Μονώνοντας την ταράτσα και τους εξωτερικούς τοίχους του σπιτιού σου με εγκεκριμένα θερμομονωτικά υλικά θα λύσεις το πρόβλημα της υγρασίας για πάντα. Ακόμα και αν σκέφτεσαι ότι το κόστος μιας τέτοιας εργασίας είναι μεγάλο, τα οφέλη θα σε αποζημιώσουν, αφού εκτός από λύση στο πρόβλημα της υγρασίας, η μόνωση θα κάνει το σπίτι σου ζεστό το χειμώνα και δροσερό το καλοκαίρι. Έτσι θα ξοδεύεις πολύ λιγότερα χρήματα για να διατηρείς το σπίτι σου σε ιδανικά επίπεδα θερμοκρασίας και υγρασίας.

ΒΑΨΙΜΟ ΣΠΙΤΙΟΥ

Όχι μόνο θα απαλλαγείς από τα αντιαισθητικά σημάδια της υγρασίας στους τοίχους, αλλά και θα γλιτώσεις από αυτά για πάντα. Αρκεί να χρησιμοποιήσεις ειδικά χρώματα που εμποδίζουν να αναπτυχθεί υγρασία στους τοίχους. Έτσι θα ανανεώσεις το σπίτι σου και τα αγαπημένα σου χρώματα θα γίνουν ασπίδα ενάντια στα σημάδια της μούχλας.

ΑΕΡΙΣΜΟΣ ΣΠΙΤΙΟΥ

Ο σωστός και τακτικός αερισμός του σπιτιού είναι ο καλύτερος σύμμαχός σου στην αντιμετώπιση της υγρασίας. Ειδικά το μπάνιο και η κουζίνα, τα δωμάτια με τους περισσότερους υδρατμούς και την περισσότερη υγρασία, πρέπει να έχουν επαρκή αερισμό. Άφησε το παράθυρο του μπάνιου ανοικτό μετά από το ντους, για να μην εγκλωβίσεις την υγρασία στο δωμάτιο και κράτα τον απορροφητήρα αναμμένο για μερικά λεπτά αφότου τελειώσεις με το μαγείρεμα για να ρουφήξει όλους τους ατμούς. Επένδυσε σε ανεμιστήρες και συστήματα εξαερισμού για το μπάνιο και την κουζίνα, που θα σε απαλλάξουν όχι μόνο από την υγρασία αλλά και από τις ανεπιθύμητες οσμές.

ΧΡΗΣΗ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ

Αν η υγρασία εξακολουθεί να επιμένει, το κλιματιστικό θα ζεστάνει το χώρο σου και θα ξηράνει το αέρα. Ενεργοποίησέ το στην επιθυμητή θερμοκρασία ή στη λειτουργία DRY και δες άμεσα τη διαφορά στο δωμάτιο. Μία φορητή θερμάστρα ή ένας θερμοπομπός θα κάνει την ίδια δουλειά το χειμώνα στο χώρο σου. Μερικά μόνο λεπτά αρκούν. Το ίδιο ισχύει για τον αφυγραντήρα. Επένδυσε σε μία καλή συσκευή, που εγγυάται να διατηρήσει την υγρασία στο σπίτι σου σε επιθυμητά επίπεδα.

Μερικά ακόμα μυστικά για λιγότερη υγρασία στο χώρο σου

  • Απομάκρυνε τα φυτά εσωτερικού χώρου ή κράτησε αυτά που δεν χρειάζονται συχνά πότισμα και άρα είναι λιγότερο υπεύθυνα για υγρασία.
  • Απομάκρυνε τα ξύλα. Μπορεί το τζάκι να χαρίζει ζέστη και θαλπωρή, όμως όταν είναι σβηστό τα ξύλα είναι πηγή υγρασίας για το σαλόνι σου.
  • Μην απλώνεις τα ρούχα σου μέσα στο σπίτι. Ακόμα και το υγρό πατάκι του μπάνιου επιδεινώνει το πρόβλημα της υγρασίας στο χώρο.
  • Ντύσε το σπίτι σου ζεστά το χειμώνα. Τα χαλιά και οι μοκέτες διατηρούν τη θερμοκρασία στο δωμάτιο. Όσο πιο ζεστός είναι ένας χώρος, τόσο λιγότερη υγρασία έχει.
  • Ανακύκλωσε τα περιοδικά και τις εφημερίδες που έχεις φυλάξει στο υπόγειο. Όταν αποθηκεύεις χαρτί σε χώρο με υγρασία κινδυνεύει να μουχλιάσει και να χειροτερέψει το πρόβλημα.

Επικοινωνήστε μαζί μας για να βρούμε τη λύση ? 77 772535 / 99416626