Construction, Interior, Main

Νέο σπίτι: Πώς να το επιλέξετε με βάση τις ανάγκες σας

Η επιλογή του ιδανικού για εσάς σπιτιού είναι μια από τις πιο καθοριστικές αποφάσεις που θα χρειαστεί να πάρετε ποτέ. 

Ενδεχομένως, πριν αποφασίσετε, χρειαστεί να δείτε πολλά ακίνητα είτε χτισμένα είτε στα σχέδια, να κάνετε συγκρίσεις και να “ζυγίσετε” τα υπέρ και τα κατά μέχρι να καταλήξετε σε εκείνο που θα περάσετε το υπόλοιπο της ζωής σας, μόνοι με τον σύντροφο ή την οικογένειά σας.

Υπάρχουν ορισμένα βασικά πράγματα όμως που πρέπει να λάβετε υπόψη καθώς αρχίζετε να σκέφτεστε πώς να επιλέξετε το σωστό σπίτι.

Κάντε έναν ρεαλιστικό προϋπολογισμό 

Μιλήστε με τον κτηματομεσίτη σας πριν αρχίσετε να βλέπετε ακίνητα. Αν είναι η πρώτη σας αγορά, μπορεί να υπάρχει ο πειρασμός να υπερβείτε τον προϋπολογισμό, αν βρείτε ένα ακίνητο που πραγματικά σας αρέσει αλλά το άγχος ότι δεν θα μπορείτε να ανταπεξέλθετε οικονομικά στις μελλοντικές πληρωμές ενός πιθανού στεγαστικού δανείου, μπορεί να μην αξίζει τον κόπο μακροπρόθεσμα. Εξίσου, η έλλειψη σαφούς προϋπολογισμού μπορεί να σας οδηγήσει στο να χάσετε μερικά υπέροχα ακίνητα, επειδή ίσως να έχετε βάλει πολύ χαμηλά τον πήχυ.

Αγοράστε κάτι που να ταιριάζει με τον τρόπο ζωής σας

Επιλέξτε ένα σπίτι που ακολουθεί τον τρόπο ζωής σας. Είναι σημαντικό να έχετε φιλοδοξίες σχετικά με τον τρόπο που θέλετε να ζήσετε, αλλά είναι εξίσου σημαντικό να είστε ρεαλιστές σχετικά με το τι πραγματικά χρειάζεστε. Για παράδειγμα, αν είστε μόνος ή μόνη προς το παρόν αλλά σχεδιάζετε να κάνετε οικογένεια, αποφασίστε τι χρειάζεστε τώρα από ένα ακίνητο και τι θα θέλετε από ένα ακίνητο σε πέντε χρόνια, για να είστε σίγουροι ότι η αναζήτησή σας θα είναι τόσο για ένα ακίνητο που να ανταποκρίνεται στο τώρα όσο και στο μέλλον.

Κάντε μια λίστα με τα απαραίτητα στοιχεία που πρέπει να έχει το ιδανικό σπίτι

Τα βασικά σας κριτήρια είναι το κλειδί για να βρείτε πώς να επιλέξετε το σωστό για εσάς σπίτι. Εκτός από τον προϋπολογισμό, ποιοι είναι οι άλλοι αδιαπραγμάτευτοι παράγοντες; Πρόσβαση σε χώρο πρασίνου, μπαλκόνι με θέα, κοντά στο κέντρο, πολλά μπάνια, ιδιωτικός χώρος στάθμευσης ή μια σοφίτα για αποθήκευση; Θα σας βοηθήσει πολύ να καταγράψετε κάθε στοιχείο δημιουργώντας έναν κατάλογο με τα “μη διαπραγματεύσιμα” και έναν δεύτερο με τα “ωραία”. Χρησιμοποιήστε τα “μη διαπραγματεύσιμα” ως κατάλογο ελέγχου όταν αποφασίζετε αν θέλετε να δείτε ένα ακίνητο και στη συνέχεια δώστε έναν πόντο σε κάθε ένα από τα “ωραία” που υπάρχουν σε ένα ακίνητο ενώ το βλέπετε – αυτό θα σας βοηθήσει να συγκρίνετε γρήγορα τα διάφορα σπίτια αφού έχετε δει μερικά.

Κάντε λίγη νοερή διακόσμηση

Αν το ακίνητο που βλέπετε είναι ήδη χτισμένο, κοιτάξτε τον χώρο, φανταστείτε λίγο την διακόσμηση, επικεντρωθείτε στους τοίχους και τα ταβάνια, σε τυχόν φωτεινά παράθυρα και σχεδιάστε νοερά την εσωτερική σας διακόσμηση. Αυτό σας βοηθάει να σκεφτείτε λίγο και τι χρειάζεστε, πόσο πρέπει να “γεμίσετε” το σπίτι σας ή αν σας ικανοποιεί ο χώρος όπως τον φαντάζεστε. 

Ζητήστε τη συμβολή των οικείων σας

Αν για παράδειγμα έχετε παιδιά, μπορεί να αξίζει να τα φέρετε σε προβολές σπιτιών για να δείτε πώς αντιδρούν στη θέα του σπιτιού. Μπορείτε ακόμη να τους ζητήσετε να κάνουν μια λίστα με τα τρία ή τέσσερα βασικά πράγματα που θα ήθελαν να έχουν στο νέο τους σπίτι. Αν αναζητάτε ένα σπίτι μαζί με τον/την σύντροφο, φτιάξτε έναν κατάλογο με αυτά που επιθυμείτε να έχει το σπίτι για να διασφαλίσετε ότι και οι δύο θα έχετε αυτό που ανταποκρίνεται στις επιθυμίες σας. 

Και να θυμάστε, μερικές φορές μπορεί να συναντήσετε ένα ακίνητο που δεν έχει όλα όσα ελπίζατε να βρείτε αλλά με κάποιο τρόπο το αισθάνεστε σαν σπίτι σας. 

Στην Buildland παίρνουμε πολύ σοβαρά το θέμα του δικού σας σπιτιού, γι’ αυτό και προσπαθούμε να αφουγκραστούμε τις απαιτήσεις σας και να σας προτείνουμε ποιοτικά ακίνητα που ανταποκρίνονται στα θέλω και τα όνειρά σας.

Δείτε τα ακίνητά μας και βρείτε το δικό σας ανάμεσά τους στο https://buildland.com.cy
Για άμεση εξυπηρέτηση, επικοινωνήστε μαζί μας στο 77772535

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *