Construction, Main

6 Τρόποι για να διώξεις την υγρασία από το σπίτι σου!

Ο ήλιος και η ζέστη του καλοκαιριού μας αποχαιρέτησαν για τα καλά και πλέον ήρθε η ώρα να αναμετρηθούμε με έναν γνώριμο “εχθρό”:  την υγρασία στο σπίτι.

Αναρωτιέσαι γιατί θολώνουν συχνά τα τζάμια; Έχεις παρατηρήσει μια άσχημη μυρωδιά σε κάποιο από τα δωμάτιά του σπιτιού σου; Μήπως τα ταβάνια να χρειάζονται και φέτος βάψιμο; Και από πού έρχονται αυτές οι σταγόνες στον τοίχο; Αν ζεις σε σπίτι με υγρασία, τότε κάποιο από αυτά τα σενάρια σου είναι σίγουρα γνωστό και μάλλον ήρθε η στιγμή να πάρεις τα μέτρα σου και να καταπολεμήσεις την υγρασία στο σπίτι άμεσα και αποτελεσματικά.

Γιατί;

Εκτός από την άσχημη εικόνα και την αίσθηση του παλιού ή του βρώμικου, σύμφωνα με έρευνες, οι άνθρωποι που ζουν σε σπίτια με υγρασία είναι πιο δυστυχισμένοι. Ακόμα, η υγρασία δημιουργεί το ιδανικό περιβάλλον για να φιλοξενήσει επικίνδυνους μικροοργανισμούς και επιδεινώνει το άσθμα ή άλλα αναπνευστικά προβλήματα!

1.Υγρομόνωση – Μια φορά και για πάντα!

Στρέψου σε επαγγελματίες για την αποτελεσματική υγρομόνωση της ταράτσας και των εξωτερικών τοίχων του σπιτιού σου. Με τα κατάλληλα υλικά και τη σωστή εφαρμογή τους η υγρασία θα γίνει παρελθόν.

2. Βάψιμο – Σβήσε τα ίχνη της υγρασίας!

Ήξερες ότι υπάρχουν μπογιές που θωρακίζουν τους τοίχους από την υγρασία; Επίλεξε πιστοποιημένα υλικά και όχι μόνο θα ανανεώσεις τον χώρο σου, αλλά και θα κρατήσεις την υγρασία μακριά από τους τοίχους και τα ταβάνια.

3. Μπάνιο – Μήπως ήρθε η ώρα της ανακαίνισης;

Είναι το δωμάτιο που από τη φύση του δέχεται συνέχεια νερά και υδρατμούς, που ευνοούν την ανάπτυξη υγρασίας. Αν οι πρώτες μαύρες κηλίδες έκαναν την εμφάνισή τους, τότε ίσως είναι καιρός να προχωρήσεις στην ανακαίνιση του μπάνιου σου και να απαλλαγείς από την υγρασία και την άσχημη εικόνα που σου χαλάει τη διάθεση.

4. Αέρισμα – Η μαμά είχε δίκιο!

Αέριζε το σπίτι σου συχνά, ειδικά τις μέρες που έχει ήλιο. Ο καθαρός αέρας και η ζέστη είναι οι καλύτεροι φίλοι σου για να διώξεις την υγρασία από το σπίτι. Κράτησε το παράθυρο της κουζίνας ανοιχτό όσο μαγειρεύεις, κάνε το ίδιο με το παράθυρο του μπάνιου μετά το ντους και επένδυσε σε ένα καλό σύστημα εξαερισμού για το μπάνιο σου.

5. Ζέστη – Κράτα το χώρο σου ζεστό!

Η ζέστη είναι ο μεγάλος εχθρός της υγρασίας. Ντύσε το σπίτι σου με χαλιά και μοκέτες το χειμώνα και επένδυσε σε έξυπνους και οικονομικούς τρόπους θέρμανσης του σπιτιού σου. Το τζάκι θα σου προσφέρει ζεστασιά και θαλπωρή και η φωτιά θα κρατήσει μακριά της υγρασία. Πρόσεξε όμως! Μην αποθηκεύεις τα ξύλα μέσα στο σπίτι σου, γιατί είναι πηγή υγρασίας.

6.Τεχνολογία – Διώξε την υγρασία με ένα κουμπί!

Η τεχνολογία είναι ο πιο πιστός σου σύμμαχος και στην αντιμετώπιση της υγρασίας. Δοκίμασες ποτέ τη λειτουργία DRY του κλιματιστικού; Θα δεις ότι ζεσταίνει το δωμάτιο, αλλά ξηραίνει και τον αέρα. Ένας αφυγραντήρας θα διατηρήσει την υγρασία στο σπίτι σου σε επιθυμητά επίπεδα. Και κόψε την συνήθεια να στεγνώνεις ρούχα μέσα στο σπίτι! Μια ηλεκτρική απλώστρα ή ένα στεγνωτήριο θα σου λύσουν τα χέρια, χωρίς να γεμίζει ο χώρος σου υγρασία. Τέλος, επένδυσε σε έναν δυνατό απορροφητήρα και κράτα τον αναμμένο λίγα λεπτά αφού ολοκληρώσεις το μαγείρεμα, για να βεβαιωθείς ότι η κουζίνα σου απαλλάχτηκε εντελώς από τους ατμούς.

Αν πάλι νομίζεις ότι δοκίμασες τα πάντα, όμως η υγρασία στο σπίτι σου επιμένει, εκμεταλλεύσου την εμπειρία μας και επικοινώνησε μαζί μας για αποτελεσματικές λύσεις και εξατομικευμένες συμβουλές για τον δικό σου χώρο.